WHOIS  |  WINKELWAGEN  |  LOGIN


Internet solutions
<1-- /3 -->
Service
<1-- /4 -->
Hardware
<1-- /5 -->
Netwerkbeheer

Partnerprogramma

NIEUWS

09-11-2014
Verhuizing bijna voltooid

09-11-2014
Verhuizing bijna voltooid

09-11-2014
Verhuizing bijna voltooid

HELP

Nog vragen ?

Tel Helpdesk :
013 518 2029

E-mail :
info @ uwhomepage.com

Adres :
Vonderstraat 23
5133 AN Riel


Bereikbaar op werkdagen
van 9:00 tot 22:00 uur


Netwerkbeheer

Bij UwHomePage.com kunt u terecht wanneer u het netwerkbeheer van uw bedrijf zou willen uitbesteden. Wij nemen het netwerkbeheer graag volledig uit handen, zodat u zich daar geen zorgen meer over hoeft te maken. Als uw bedrijf bijvoorbeeld te klein is voor een eigen netwerkbeheerder dan is dit een reden om het netwerkbeheer uit te besteden.

Wij zorgen voor een betrouwbare en voordelige netwerkbeheer oplossing voor uw bedrijf. Indien u aanvullende informatie wenst over het netwerkbeheer dan kunt u contact opnemen met onze specialisten via het e-mail adres op deze website.

De netwerkbeheerder

De netwerkbeheerder is iemand die zorgt voor het beheer van een computernetwerk tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Een computernetwerk of netwerk is een aantal computers dat met elkaar kan communiceren via een medium. Dit medium is over het algemeen een ethernet, men spreekt dan van een Local Area Network (LAN), maar deze kan zich ook groter manifesteren, zoals het internet of een Wide Area Network (WAN). Het netwerk is de infrastructuur van servers, werkstations, netwerkapparatuur en bekabeling.

De taak van de netwerkbeheerder is het onderhouden van voldoende capaciteit, functionaliteit en integriteit van de infrastructuur. In de praktijk lopen de functieomschrijvingen van netwerkbeheerders ver uiteen. In kleinere netwerken worden de taken van helpdesk en systeembeheer vaak bij de netwerkbeheerder gelegd, waar de netwerkbeheerders in grote bedrijven vaak zeer abstract te werk gaan en soms de infrastructuur nooit aan hoeven te raken.

Kennis gebieden

- Operating Systems:

Windows NT/2000/2003 Server, Small Business Server, Exchange Server,
SQL Server, Terminal Services, IIS.


- Basisbouwstenen van een IT-omgeving:

Antivirus, spam en spyware problematiek, beveiligingsbeleid,
archivering, back-up, disaster recovery.


- Netwerkcomponenten:

Firewalls , routers , switches , UPS.


- Remote werken:

Thuiswerk (VPN), mobiele medewerkers (vertegenwoordigers), meerdere vestigingen
Remote beheer

Via een veilige VPN- of inbelverbinding worden op afstand zowel de systemen als de netwerkinfrastructuur gecontroleerd op een juiste werking. Eventuele problemen worden hierdoor tijdig gesignaleerd en verholpen, waardoor uitval van systemen veelal kan worden voorkomen. Indien zich onverwachts een probleem voordoet, kan in de meeste gevallen vrijwel direct met het onderzoek naar het probleem worden aangevangen. Iedere maand zal de server (en desgewenst ook de werkstations) gecontroleerd worden op de volgende onderdelen om problemen voor te blijven.

- Backup controle - Server(s) en werkstations updaten met patches en hotfixes - Installeren van noodzakelijke servicepacks - Controleren op aanwezigheid van Virussen en Spyware - Logfiles nalopen - Harddiskruimte controleren - Opschonen overbodige bestanden - Eventviewer controleren op kritische meldingen - Documentatie van het netwerk bijhouden

U ontvangt elke maand een uitgebreid rapport wat er is gecontroleerd en wat de status hiervan is.

Onze ervaring leert ons dat het pro actief beheer van uw IT omgeving zal leiden tot een daling van uw incidenten/problemen. Om een goed en professioneel beheer te kunnen bieden zullen wij elke server op diezelfde manier controleren en rapporteren.